diumenge, 31 de març del 2013

                                                   SOT DEL BAC

Article publicat a la desapareguda revista extrem,on descriu l'aproximació al sot del bac, i vies obertes al estil dels anys vuitanta.
La zona de les germanes ha estat sempre la mes popular, els darrers
equipaments han estat obra de membres del SEDEG, agrupacio excursionista de granollers.
 El tap del xampany, amb el rapel i tres vies restaurades, es troba a la part alta del sot del bac. Bona opcio per els dies d'estiu.
 Vistes generals de les agulles

3 comentaris:

  1. Hola Tomàs,
    Em permeto la llicencia de comentar que crec que hi ha algun eror a comentar que et pot interessar: Sobretot referent a noms i ubicació de vies que has marcat. A tall d'exemple:
    A l'ultim mural de fotos (les cuatre fotos reals) La foto de dalt-dreta, no és l'agulla papallona sino l'agulla del Salt.
    De lamateixa manera, la via que marques com a 7 de l'agulla papallona (foto superior esquerra), és la via La Fissura que enllaça a partir de la R1 amb la Gustau-Reniu oberta el 1969.
    La via que marques com a 6 (a la papallona) has fet un maxembrat entre precisament la mateixa Gustau Reniu i la que algú, també ja fa un temps va mal-rebetajar com a Lagarto-guancho, però que no deixa de ser una oberta per un dels dos germans Carbonell(encara no se quin)...
    Sobre el Tap (observo que s'ha dibuxat el perfil Sud-Est) si tenim en compte el marge, quan potser estaría més ben indicat, la Normal i/o la Badalona, ressenyades a la cara Est i aresta N-E de l'agulla.
    En fi... hehehe, Gràcies per l'informació. M'agrada veure que aquest lloc pioner de l'escalada en lliure a les nostres terres i de les nostres escalades, encara atrau a gent!
    Una abraçada

    QUO... nostàlgic

    ResponElimina
  2. Crec potser també interessant, comentar-te que la via que vareu reequipar on també hi vareu treure aquell gancho-ferro-aparentment reunió per posar-hi un parabolt, Via que puja pel costat de la fissura de la cunya (A l'agulla papallona) i Via que actualment s'ha anomenat "agafam que kaik" no acabava en aquell enclavatge: La via original seguia des d'aquell punt flanquejant per els sostrets/esperó de la dreta fins a retrobar-se novament a dalt al final coincidint amb la R3 de la llevors via "sostre de la cunya".
    En fi... massa història per a dir per escrit... Algun día hauré d'aprendre a fer dibuixets i posar-m’hi! hahaha!!
    Vinga una altra abraçada! I perdona el rollo...


    Vinga una altra abraçada!

    PD. Mentre, et passo un enllaç d'unes ressenyes que va improvisar un company... que potser, ara per ara, son més ajustades... (encara que també tenen molts errors)

    http://rotpunktholds.blogspot.com.es/2009/11/resenas-sot-del-bac-figaro.html

    ResponElimina

  3. Hola.
    Estic buscant ressenyes de la Roca Plana del Soc del Bac a Figaro.
    Tens alguna ressenya d'aquest sector ??

    ResponElimina