diumenge, 22 de juny del 2014

Accesos a la cinglera del Follo i Cova del Duc

   La cinglera del Follo es troba al capdamunt del poble de Tagamanent. Mirant la paret , la part de l'esquerra es orientació sud,ideal per l'hivern. En aquesta part podem distingir la gran bauma de la Cova del Duc.

Paret Sud del Follo
Separada per un torrent, a la nostra dreta tenim la paret d'0rientacio noroest, ideal per escalar a l'estiu. Aquesta part es on trobem les vies de tall mes esportiu.

Distingim la part esquerra fins l'espero de l'avi, la part central fins el nou sector de les roques blanques, i a la dreta aquest ultim sector amb vies amb noms "italians"
Follo free
Mapa d'acces als diferents sectors


Per fer la ruta de la Cova del Duc, es millor aparcar despres de la rotonda d'entrada al poble, anar a la masia de la pedralba on a la seva dreta sur una pista amb una cadena que ens porta a la pista asfaltada que puja al Turo de Tagamanent. Pasada la primera curva surt un cami a ma dreta i marques blanques.
Per accedir a les parets del Follo Sud es millor aparcar prop de la font de la coveta i pujar per el cami de marques vermelles. Avans d'arribar a la Cova, veiem a ma dreta unes marques blaves ,que combinant amb fites ens porten per sota de les vies fins el gran sostre.
Per anar a les parets Noroest, podem deixar el cotxe mes amunt de la font de la coveta i seguint la pista a peu sortirem al carrer asfaltat del encreuament que va al Follo i can Pere Torn. Ja veurem el lletrero que senyala "Turo de Tagamanent", el seguim fins un corriol a ma dreta, gran fita , i cartell al pla de les coromines i Turo. El deixem , seguim uns metres la pista i voragem el pla de les carboneres surt un corriol , marques grogues i fites, en un arbre distingim una sageta, i surt un corriol poc definit a ma dreta , marques verdes en una roca. Seguint les marques verdes ens enfilem al sector "roques blanques", si seguim les maques grogues anirem  al "Follo free".

Aquestes son les millors opcions per no molestar als propietaris de la masia casa rural del Follo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada